Multi-Masking är den nya trenden

Multi-Masking - Bli en mästare på att kombinera ansiktsmasker för bästa effekt! 

Multi-masking innebär att du istället för att behandla med en ansiktsmask använder flera olika masker samtidigt och kombinerar dem med varandra utifrån just din huds unika behov. 

I ansiktet är det faktiskt mer regel än undantag att man har en fetare T-zon, kanske också med stora porer, torrare hy på kinderna och framförallt tunnare och känsligare hud precis under ögonen. Ansiktets olika zoner har helt olika behov och behöver därför vårdas olika. Genom att blanda olika WISE-produkter med varandra kan du ge ansiktshudens olika zoner exakt rätt vård.

Känsliga områden blir lätt röda och irriterade med sveda som följd. Här behövs extra mycket skydd och fuktbevarande åtgärder. Blanda en egen mask av Nattkräm Ros och Clay Mask Vital i en 50/50 mix och applicera som vanlig mask. Ros reparerar och lugnar medan bivax är skyddande och mjukgörande och leran i clay mask vital tillför fukt och gör huden sammetslen.

Torra områden är vanligt på speciellt kinderna som är utsatta och behöver fukt och närande fettsyror. Här är det lämpligt med Clay Mask Vital mixat med Moist Booster och gärna blanda med några droppar Aromaserum Ros för att väcka den riktigt torra vinterhuden till liv.

T-zonen är problematisk då porerna ofta är förstorade och huden kan dessutom vara både torr och fet på samma gång. Samtidigt är porerna vanligtvis igentäppta av blockerande talg som gör att huden är i stort behov av djuprengöring. Jojobapeeling skrubbar rent från orenheter. Smörj T-zonen med Aromaserum Neroli som innehåller jojobaolja. Oljan har förmågan att mjuka upp porernas talgproppar. Applicera därefter Purifying Clay Mask som innehåller djuprengörande lera.

Under ögonen där huden är tunnare och känsligare behövs en fuktgivande och närande ögonmask. Blanda Moist Booster och Clay Mask Vital i lika delar samt en enda droppe Aromaserum Ros. Applicera runt ögonen och gärna på ögonlocken upp till ögonbrynet. Låt verka i ca 5 min och blunda under hela tiden, tvätta därefter av och se vilken bra anti-rynkeffekt du fått!

Huden behöver regelbundet vårdas och två gånger i veckan bör du ge din hud extra boost genom att lägga en ansiktsmask. Innan du applicerar masken är det viktigt att rengöra ansiktet med din favoritrengöring. Använd därefter Jojobapeeling för att milt skrubba bort gammal torr hy och andra orenheter. Därefter skräddarsyr du din ansiktsmask genom att blanda produkter enligt tipsen ovan. Låt ansiktsmasken verka 10-20 minuter innan den tvättas bort med med rengöringssvampar.

Slutligen applicerar du Moist Booster, några droppar av valfritt Aromaserum och ovanpå det, din favoritansiktskräm och du har nu en härligt mjuk och skönt återfuktad hy.