Torra händer eller självsprickor - Så vårdar du dina nariga händer!

Har du riktigt torra eller nariga händer?
Kanske behöver du tvätta händerna ofta och får smärtande självsprickor?

Vi har satt ihop en DIY dvs en gör-det-själv-spa-kur med våra bästa tips för att ge händerna skön vård som återfuktar, förebygger och gör dina händer härligt mjuka. Om du har självsprickor behöver du upprepa kuren 2-3 gånger per vecka för att ge huden en chans att balansera och återhämta sig. Därefter är det viktigt att smörja händerna direkt efter varje handtvätt för att förebygga så att nya självsprickor inte uppstår.

Förbered ett handbad genom att i en lagom stor skål tappa upp ljummet vatten. Rengör händerna med hjälp av en mild rengöringsmjölk och smörj därefter på ekologisk olja eller massageolja. Låt rengöringsmjölken och oljan finnas kvar på händerna medan de vilar i handbadet under ca 5 minuter. Ta därefter upp händerna och torka av dem med handduk.

Nu är det dags att skrubba bort torra döda hudceller med en mild ekologisk peeling. Applicera cirka en tesked peeling och massera händerna och alla fingrarna under några minuter. Skölj av och handdukstorka på nytt.

När händerna är rena, varma och hudens porer öppna är det dags att ge huden näring och vård. Börja med att smörja händerna med en fuktbooster. Applicerar därefter generöst med vårdande och skyddande handkräm och passa på att ge dig själv en skön handmassage, vid behov använd mer handkräm. Besök Wise YouTube-kanal så får du tips på hur du ger dig själv en skön handmassage. Om du har självsprickor blandar du handkrämen med kräm som innehåller bivax och ros som är suveränt för att reparera skadad hud. Sätt på bomullsvantar och låt dem sitta på under några timmar eller helst över natten.

Slutligen gäller det att underhålla det fina resultatet. Undvik att tvätta med tvål och har du självsprickor ska du framförallt utesluta handspriten. Rengöringsmjölk som normalt sett används för rengöring av ansiktet kan i många lägen användas istället för handtvål. De gånger tvål måste användas är det viktigt att välja en mild ekologisk tvål som tvättar rent utan att tvätta bort hudens naturliga skydd. Smörj alltid händerna med handkräm direkt efter varje handtvätt. Vid svåra självsprickor rekommenderar vi att först smörja med en fuktbooster och därefter smörja med en blandning av handkräm och en fetare kräm som innehåller skyddande bivax och reparerande rosolja.