Eteriska ekologiska oljor

Om eteriska oljor- växternas blod

"Eteriska oljor kallas ofta för ”naturens levande energi” eller växternas innersta kärna"

De eteriska oljorna är aromatiska vätskor som utvinns ur buskar, blommor, träd, rötter och frön. Man kan säga att växtens vätska fungerar som blodet i människans kropp. Blodets uppgift är att transportera näringsämnen och syre runt i kroppen till våra organ och celler. Det är exakt likadant med vätskan i växten, den transporterar näringsämnen och syre runt i växten. Vätskan skyddar också växten från insekter, miljöpåfrestningar och sjukdomar.

Ekologisk eterisk olja

Koncentrerad läkning från naturen
En helt ren eterisk olja är något av det mest koncentrerade naturliga ämne som är känt och kan ha omedelbara effekter som antivirus, antiinflammatorisk, antibakteriell och hormonbalanserande egenskaper. Det har även bevisats i kliniska studier att de har en stor inverkan på det centrala nervsystemet, reducerar eller tar bort smärta, är muskelavslappnande och att de verkar vara upplyftande för sinnet. 

Den stora skillnaden mellan örter och eteriska oljor är koncentrationen. Den eteriska oljan från en ört kan bli 100-10 000 gånger mer koncentrerad och mer verkningsfull än själva örten.

ekologisk olja budskap


Budskap till sin bärare
En syntetisk doft kan ju visserligen lukta gott men har inte så mycket mer att tillföra. En syntetisk doft är aldrig levande. Varje eterisk olja och doft däremot, har ett budskap till sin bärare. 

Den naturliga doften förändrar sig med bäraren och tiden. Den har också olika karaktärer. En ros från Bulgarien doftar inte på samma vis som den från Turkiet för den har anpassat sig unikt efter platsen, jorden och klimatet. 

Precis som när ett vin har spår i sin smak av trakten det växt i, så har doften hos alla blommor, kryddor och örter det också. I WISE produkter tillsätts bara äkta eteriska oljor - inga syntetiska parfymer eller doftoljor.

Uråldrig visdom

Eteriska oljor är de äldsta och mest kraftfulla terapeutiska läkemedel som finns. De användes för flera tusen år sedan inte bara för att läka och bota utan också som parfymer, smaksättare, vid hygien, rökelse, smörjelser, renande ritualer och vid kurer och balsameringar. Oljorna har använts av indier, araber, kineser, egyptier och de efterlämnade alla något skriftligt om ”doftande oljor” - ofta recept på salvor eller beskrivningar på destilleringen.

I Bibeln kan man läsa om bland annat Frankincense, Myrra, Lotus och Cederträ. Det finns över 200 referenser om aromatiska essenser och salvor från Bibeln och andra gamla skrifter. 

ekologisk eterisk olja

Del av den moderna medicinen
Oljornas kraftfulla egenskaper återupptäcktes och introducerades i den moderna medicinen i slutet på 1800-talet. 

1910 fick kemisten Dr. René-Maurice Gattefossé svåra brännskador på sin hand vid en explosion i sitt laboratorium Instinktivt doppade han sin hand i ett kärl, som han trodde var vatten, men det var ren lavendelolja. Såret läkte inom några dagar och huden hade inga spår av brännskadan eller ärr!

Köp produkter med eteriska oljor här»