WISE förpackningar

Våra förpackningar

För vår förpackningsfilosofi har vi ställt upp ett antal krav som måste uppfyllas till vårt ekologiska innehåll.

Det ska vara en miljövänlig flaska. Våra flaskor blir till vattenånga och koldioxid vid förbränning och det innebär faktiskt att du kan slänga dem i hushållssoporna. Bra, du behöver inte ha dåligt samvete om du inte sopsorterar våra förpackningar.

Det ska vara en kundvänlig flaska. Med våra vakuumpumpar får kunden ut precis allt ur flaskan. Plockar du av doseringspumpen när flaskan är tom, finns ingenting kvar!

Det ska vara en hygienisk flaska. Med våra vakuumflaskor kan vi minska konserveringen till ett minimum. Vi har bytt till en helt naturlig och ekocertifierad konservering, eftersom vakuumflaskan gör att det inte kommer in några bakterier.

Det ska vara en lätt flaska. Transporter är en stor miljöbov. Ju tyngre flaska desto sämre för miljön. Dessutom kostar det mer.

Miljöcertifierade etiketter som blir till vattenånga vid förbränning. Färgerna vi använder i tryck på etiketter, kapslar, kataloger etc är miljömärkta vattenfärger och vårt packmaterial består uteslutande av returpapper och wellpapp.

Produkternas hållbarhet
Ju längre en produkt står i en öppnad förpackning, ju snabbare åldras råvarorna. Med WISE vakuumförpackning som inte släpper in syre förbättras hållbarheten avsevärt. Generellt gäller 8 månaders hållbarhet i öppnad förpackning, där inget annat anges.

Symbolen ”öppet lock” med en siffra i, anger hållbarhet i antal månader efter öppnandet. Denna symbol ska enligt EU direktiv användas när hållbarheten på produkten överstiger 30 månader. I annat fall gäller expiration date, dvs utgångsdatum, vilket då står på produkten. Där månad anges först, följt av årtal, exempelvis 122014.


Inga produkter

0 kr Frakt
0 kr Totalt

Varukorg Till kassan

Nyhetsbrev

Bli VIP-Kund och få nyheter och erbjudanden!

* indicates required